El procés de redacció del pdI surt al territori per afavorir la participació

 

El procés participatiu del Pla Director d’Infraestructures 2021-2030 va ser engegat la passada tardor, amb la publicació de la pàgina web (www.pdinfraestructures.cat), on s’ha obert un espai de participació ciutadana online, i amb la celebració d’una jornada de presentació. El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports va acollir l’acte, que va comptar amb prop d’un centenar de professionals destacats del sector de la mobilitat i en la qual es va debatre sobre els reptes de futur de la xarxa d’infraestructures de transport.

Aquest any, el procés participatiu continua i el pdI surt al territori. Al llarg dels propers mesos es preveu la realització de sessions de participació territorials i sectorials i la instal·lació de tres punts informatius del pdI a llocs clau del territori. A més a més, es continuarà amb la formulació online de la “Pregunta del Mes”, que ha tingut una molt bona acollida. Amb totes aquestes accions, es busca apropar el pla a la ciutadania, i recollir les seves opinions, propostes i comentaris.

Algunes de les moltes qüestions essencials que es posaran a debat el proper any seran perllongaments o nous traçats de línies de diferents modes de transport, com ara de metro, tren o tramvia, grans reptes com el nou túnel de Collserola o l’evolució i millora de la xarxa de Rodalies. També hi haurà espai de discussió per a aspectes innovadors, com ara l’electrificació d’autobusos, els aparcaments d’enllaç i els gran intercanviadors entre modes de transport.

El PDI 2021-2030 és el nou pla director d’infraestructures de transport col·lectiu a l’àrea de Barcelona, que per primer cop abasta, a banda de la Regió Metropolitana, l’àmbit de les comarques centrals de Barcelona i recull el testimoni i els objectius del període 2011-2020. La previsió és que un primer esborrany del nou pla director pugui ser aprovat inicialment durant la segona meitat de l’any.